Tandblegning

Tandblegning med personlige blegeskinner

 

Hos Dentalklinikken anbefaler vi hjemmeblegning med individuelle blegeskinner

Personlige blegeskinner er med til at sikre dig en effektiv og skånsom tandblegning med et rigtig flot resultat.

 

Få et flot og holdbart resultat med individuelle skinner til hjemmeblegning

 • Skånsomt mod tænder og tandkød
 • Nemt at anvende
 • Effektivt og sikkert
 • Flotteste resultat
 • Fast lav pris
Bestil tid på en af vores klinikker eller lad os ringe dig op!


  Navn *

  Telefon *

   

  Hvorfor får man misfarvede tænder?

  Kaffe, te, rødvin og cigaretter er blandt de store syndere, som kan misfarve tænderne. Misfarvninger på tænderne skyldes ofte at farvestoffer fra fødevarer trænger ind i tænderne.

  Tænderne kan også blive misfarvede pga. syreskader efter et for stort indtag af sodavand, frugt og andre mad- og drikkevarer med et højt indhold af sukker.

  Misfarvningerne kan sidde i emaljen eller i dentinen (tandbenet). Med alderen bliver den lysere emalje slidt, og den gullige farve i tandbenet træder mere frem. Det er altså helt naturligt og almindeligt at tænderne bliver mere gullige med alderen.

   

  Sådan foregår en tandblegning

  Ønsker du at få lavet en tandblegning, vil vi først og fremmest undersøge dine tænder, tandkød og mundhule for at finde ud af, om en tandblegning vil kunne fjerne dine misfarvninger, og om dine tænder kan tåle en tandblegning. Alle tandblegeprodukter indeholder brintoverilte, som kan være skrapt for nogle tænder.

  Det kan også være nødvendigt med en tandresning, så dine tænder er mere modtagelige over for behandlingen.

  Vi tager altid et klinisk før- og efterbillede af dine tænder, så du kan se resultatet af blegningen.

  Herefter fremstiller vi dine personlige blegeskinner ud fra et digitalt aftryk af dine tænder i over- og underkæbe, så skinnerne passer perfekt til dig.

  Når dine nye blegeskinner er klar, får du dem udleveret sammen med en blegegel. Du får også en grundig indføring i, hvordan du udfører blegningen. De individuelle skinner er med til at sikre et flot og ensartet resultat.

  Du skal bruge skinnerne nogle timer hver dag i ca. 14 dage.

  Det er en god ide at gemme skinnerne, så du kan bruge dem igen, hvis du ønsker at genopfriske blegningen efter nogle år.

  Blegningen holder typisk 2-3 år, men det afhænger meget af din livsstil.

  Hvad skal jeg være opmærksom på?

  I den periode, hvor du bleger og op til 48 timer efter blegning er dine tænder særligt modtagelige for misfarvninger. For at opnå det bedste resultat, er det vigtigt at du ikke indtager farverige mad- og drikkevarer. Det kan fx være krydderier, farverige grøntsager, kaffe, rødvin, lakrids og chokolade.

  Du skal også være opmærksom på at plastfyldninger og tandkroner ikke er modtagelige for blegning. Har du mange fyldninger i fronten, kan du vælge at få udskiftet fyldningerne efterfølgende med en farve, der passer til dine lysere tænder efter blegningen.

  Nogle vil opleve sensitivt, irriteret tandkød og isninger i tænderne i den periode, man bleger tænderne. Generne ophører, når behandlingen er slut eller i løbet af et par dage efter endt behandling.

   

  Hvornår kan man ikke få bleget tænder?

  Vi vil altid undersøge, om dine tænder kan opnå et godt resultat med en tandblegning. Hvis emaljen fx er meget slidt, kan tænderne ikke bleges.

  Medicin, et slag på en mælketand eller visse arvelige sygdomme kan også have betydning for tandens farve, og dette kan ikke altid bleges væk, da misfarvningerne ligger dybere i tanden.

   

  Hos tandlægen får du den mest effektive, men også den sikreste tandblegning

  Vær opmærksom på, at der er mange tandblegningsprodukter på markedet, som ikke er godkendte, og som kan give varige tandskader. Konsulter derfor altid en tandlæge, inden du går i gang med tandblegning. Her får du den sikreste tandblegning, men også den mest effektive.

  Det er nemlig kun tandlæger, der har lov at sælge tandblegningsprodukter med høje koncentrationer af de aktive virkemidler.

   

  Skal jeg vælge klinikblegning eller hjemmeblegning?

  Hos Dentalklinikken anbefaler vi en hjemmeblegning med individuelle blegeskinner, fordi den er effektiv, skånsom og billig.

  Hjemmeblegningen med personlige blegeskinner er bedre for tænderne end en klinikblegning, bl.a. fordi den kan udføres over en længere periode med mindre koncentration af blegemiddel. Desuden bliver alle flader bleget ved brug af blegeskinner til hjemmeblegning. En klinikblegning vil typisk kun være på forsiden af tænderne.

  Hjemmeblegning er også billigere. Når først du har fået lavet dine personlige blegeskinner, kan du bruge dem igen, hvis du vil genopfriske blegningen efter et par år.

  Er du klar til at få et flot smil? Kontakt os i dag!


  Opdateret d. af
  Dentalklinikken Dentalklinikken
  ×
  Menu