Kroner

Skal Danmarks førende specialister lave din tandkrone? Dentalklinikken er det oplagte valg. Vi har mange års erfaring, tæt samarbejde med tandteknikere og lave priser

Hvis en beskadiget tand ikke kan reddes med en fyldning, kan den i stedet bevares med en krone. Ofte oplever patienter med store fyldninger eller knækkede tænder, at tanden ikke længere kan holde til en fyldning. I de tilfælde er en tandkrone den gode og holdbare løsning.

 

Derfor skal du vælge os:

  • Mange års erfaring og dagligt arbejde med kroner
  • Tæt samarbejde med tandtekniker sikrer det bedste resultat for dig
  • Faste lave priser

Skal du have en krone?

Overvejer du en tandkrone? Lad os rådgive dig. Vi er blandt landets mest erfarne og udfører behandlinger af høj kvalitet – med garanti! Kontakt os i dag og få tid til en konsultation.

Et forsøg på at fylde en meget beskadiget tand med for eksempel en meget stor fyldning er ofte en lappeløsning, og det resulterer som regel i en knækket tand, hvilket er en meget værre situation. Derfor anbefaler vi hos Dentalklinikken en tandkrone, når det ikke længere er forsvarligt eller muligt at reparere med en fyldning. En tandkrone sættes på den eksisterende tand således at man bevarer roden og selve tanden og får en tand, der ser naturlig ud.

Hvis man derimod har mistet en tand skal man have et implantat eller en bro.

 

Hvad er en tandkrone?

En krone er kort fortalt en hætte, der sættes ud over den ødelagte tand. En tandkrone sættes på den eksisterende tand således, at man bevarer roden og selve tanden. Med en tandkrone får du en tand, der ser naturlig ud.

Kroner kan fremstilles i guld, rent porcelæn eller en kombination af metal og porcelæn (mk-kroen).

Guldkroner er de stærkeste og er derfor de bedste til kindtænder. Både metalkeramikkroner og porcelænskroner ligner naturlige tænder, men de er ikke helt så stærke som guldkroner.

Metalkeramikkroner består af en skal af guld, hvorpå der brændes et lag af tandfarvet porcelæn. De kan anvendes på næsten alle tænder.

 

Tandkroner og tand med krone

Tandkronen sættes på en eksisterende tand

 

Hvordan gør tandlægen?

Tandlægen forbereder din tand ved at slibe den til, så kronen kan sættes på. I nogle tilfælde skal tanden rodbehandles først, og i andre tilfælde er tanden så medtaget, at der skal sættes en stift ned i roden, som kronen kan sidde på.

Herefter tages et grundigt aftryk, så tandteknikeren på laboratoriet kan lave en krone, der føles naturlig og passer i din mund ved sammenbid. Tandlægen sikrer sig også, at farven bliver så naturlig som muligt og passer med dit øvrige tandsæt.

Du får en midlertidig krone på, mens den nye tandkrone produceres på laboratoriet. Der kan gå op til to uger, før du bliver kaldt ind.

 

Præparering af tandkrone

Præparering af tandkrone

 

Hvad koster det?

Med tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” kan en ny tandkrone koste helt ned til 3.100*,- hos Dentalklinikken.

Den mest anvendte krone er en Metalkeramisk krone, da den kan anvendes på næsten alle tænder og har den længste holdbarhed.

En metalkeramisk krone koster 4.000,-

Ifølge Sundhed.dk er gennemsnitsprisen for en krone i Danmark 5.995,- Du sparer 2.000,- i forhold til gennemsnitsprisen hos danske tandlæger.

Et eksempel på en komplet behandling hos Dentalklinikken:

Behandling Pris DK Tilskud* Din pris m. tilskud
Krone (MK) 4.000 1.650 2.350
Bedøvelse x 2 590 100 490
Røntgen x 2 390 136 254
Total 4.980* 1.886 3.094

*Du får tilskud hvis du er medlem af Sygesikringen Danmark. Hvis du har været medlem mindre end fem år er tilskuddet til selve kronen kun 1.100.

Denne pris er uden evt. rodbehandling og opbygning med stift.


Opdateret d. af
Dentalklinikken Dentalklinikken
×
Menu