Implantater

Genskab dit smil

Tandimplantater ligner og føles som naturlige tænder

Der kan være mange årsager til, at man mister en tand. Det kan skyldes en tandsygdom som paradentose, eller man kan have været ude for et uheld. Uanset årsagen, kan et implantat være en rigtig god løsning til at få dit gamle smil tilbage igen.

Gratis forundersøgelse!

Procedure ved implantater
Implantatets opbygning: Skrue, abutment og krone.

Hvad er et implantat?

Når man mister en tand, mister man også tandroden. Et implantat erstatter roden, så man kan sætte en ny kunstig tand fast. Et implantat er altså en kunstig tandrod som skrues ned i kæben, hvor der mangler en tand, eller hvor en tand må fjernes fordi roden er dårlig.

Implantatet består af en titaniumskrue, der opereres ind i knoglen i gummen. Herpå kan man sætte en krone, en bro eller en helprotese fast, så det ligner og føles fuldstændig som naturlige tænder. Titanium er uskadeligt for kroppen og vokser fint ind i knoglen. Man laver fx. også hofteproteser af titanium efter samme princip.

Den store fordel ved implantater, er at de kan sættes i over alt, og at man ikke skader sunde nabotænder.

Relateret:
Tandproteser kan give dig et flot tandsæt

 

Hvornår er implantater en god idé?

Implantater i stedet for protese

Det kan med tiden blive vanskeligt at styre protesen, fordi gummerne skrumper ind pga. de manglende tænder. Med implantater sidder tænderne godt fast, og du får følelsen af at have fået dine naturlige tænder igen – det er derfor et rigtig godt alternativ til protese. Det bliver også nemmere at tygge, og du kan spise hvad du vil.

Implantater i stedet for bro

Beskyttelse af de raske tænder. Når man mister en tand, vil hullet i gummen og den manglende støtte ofte forårsage, at de raske tænder rykker sig og blive løse og skæve. Man undgår også, at nogle af de raske tænder skal slibes og formes til, som det er nødvendigt ved isætning af broer.

Relateret:
Få et flot naturligt smil med en tandbro

Implantater hvis man mangler en eller flere tænder

Hvis du mangler en eller flere tænder, er implantater den mest holdbare og naturtro løsning. Tandlægen sætter en kunstig tand (en krone) fast på implantatet, som kan tilpasses i form og farve, så den ligner dine egne tænder.

 

Holdbarhed og bivirkninger

Implantater holder som regel i over 10 år. Rygning, en svag knogle eller dårlig mundhygiejne er med til at nedsætte holdbarheden. Vi yder 3 års garanti på implantater.

Tandlægeforeningen:
Implantat – en kunstig tandrod

Tandimplantater

Implantater er den rigtige løsning:

 • Hvis en eller flere tænder er mistet.
 • Hvis man ikke ønsker en aftagelig løsning (protese), men noget som sidder permanent fast.
 • Hvis alle tænder mangler, og en helprotese ikke sidder ordentligt fast, kan denne fastholdes af min. 2 implantater i underkæben og min. 4 implantater i overkæben.
 • Hvis man mister alle tænderne og ønsker faste tænder igen – uden brug af proteser.

Et implantat øger den enkeltes livskvalitet. Det handler om igen at kunne smile uden forbehold – og at spise det, man har lyst til.

Behandlingsforløbet: Sådan foregår det

 • 1Forundersøgelse

  Til forundersøgelsen tager tandlægen røntgenbilleder og vurderer bl.a, om der er nok knogle i kæbebenet til at indsætte et implantat. Hvis der ikke er nok knogle, eller hvis den ikke er stærk nok, kan tandlægen evt. udføre en transplantation med kunstig knogle.

  Isætning af implantater er en proces, fordi implantatet skal vokse godt fast i kæbeknoglen, inden den nye kunstige tand kan sættes fast. I helingsperioden er det muligt at få isat midlertidige kunstige tænder.

 • 2Operation

  Under operationen isætter tandlægen implantatskruen i gummen. Implantatet er lavet af titanium, der er et vævsvenligt metal, som er i stand til at vokse sammen med knoglevævet.

  Efter operationen følger en helingsperiode, hvor implantatet vokser fast i knoglen. Afhængigt af tandens placering og knoglens styrke og kvalitet kan der gå mellem 6 uger og 6 måneder, før tanden er vokset fast.

 • 3Opbygning – Abutment

  Når implantatet er groet godt fast i kæbeknoglen skal opbygningen – eller abutment – sættes fast i implantatet. Opbygningen er et mellemstykke, der skrues fast i implantatet og bærer den kunstige tand. Afhængig af tandens funktion, kan opbygningen se forskellig ud.

 • 4Krone

  Tandlægen sætter en krone – den kunstige tand – fast på opbygningen. Den kan være cementeret eller skruet fast.

Gratis og uforpligtende forundersøgelse

Implantat forundersøgelse
Få en gratis og uforpligtende forundersøgelse til implantat-behandling.

Tandimplantater ligner og føles som naturlige tænder

Vil du vide mere om implantater og få en konkret vurdering af dine muligheder?

Tilmeld dig en gratis og uforpligtende forundersøgelse. Dentalklinikkens specialuddannede tandlæger fortæller dig om behandlingsforløbet, og rådgiver dig om hvilken løsning, der er bedst for dig. Rådgivningen er naturligvis helt uforpligtende og inkluderer et gratis* røntgen-panoramabillede.
*forudsætter fortsat behandling hos Dentalklinikken, ellers er prisen for panorama kr. 650,-

Bliv kontaktet

Bestil tid på en af vores klinikker eller lad os kontakte dig!

Ekspertise: Få mere at vide om…

Hos Dentalklinikken finder du konkurrencedygtige tandlægepriser. Vi er kendt blandt vores kunder for at have lave priser, god service og meget høj faglighed.

Se vores priser.

Tandimplantater

Opdateret d. af