Kroner

Knækkede, revnede eller ødelagte tænder? En krone kan redde det!

En tandkrone omgiver og dækker en beskadiget tand som en tæt hætte.

En veludført krone kan permanent beskytte en såret tand og give dig et nærmest perfekt smil.

Tandkroner af plast, metalkeramik og guld
Tandkroner af plast, metalkeramik og guld.

Giv dine beskadigede tænder den bedste pleje med vores tandkroner.

En tandkrone er en tæt hætte, der omgiver og beskytter en beskadiget tand. Uanset om din tand er knækket, truet af yderligere skader på grund af en stor fyldning eller er blevet svækket efter en rodbehandling, kan vores tandkroner hjælpe med at genoprette tandens styrke og æstetik.

Hos Dentalklinikken adskiller vi os ved at have vores eget dentallaboratorium. Det betyder, at vi kan producere tandkroner af den nyeste og bedste kvalitet. Sammenlignet med billige tandkroner, der ofte produceres i Østen, sikrer vi dig en højere kvalitet og en kortere leveringstid. Mange års erfaring og dagligt arbejde med tandkroner giver os den ekspertise, der er nødvendig for at levere det bedste resultat til dig.

Vi har et tæt samarbejde med vores tilknyttede tandteknikere, hvilket sikrer, at din tandkrone er nøjagtigt tilpasset dine behov og ønsker. Vi stræber efter at opnå det perfekte resultat hver gang.

Vores faste lave priser gør det nemt og overkommeligt for dig at få den nødvendige behandling. Vi ønsker at sikre, at tandkroner er tilgængelige for alle, der har brug for dem.

Giv dine tænder den bedste pleje med vores tandkroner af høj kvalitet. Kontakt Dentalklinikken i dag for at få mere information eller for at bestille en tid. Vi er her for at hjælpe dig med at genskabe smilende og sunde tænder!

Bliv kontaktet

Bestil tid på en af vores klinikker eller lad os kontakte dig!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Jeg foretrækker at blive kontaktet på:

Hvad er en tandkrone?

En tandkrone er en hætte af guld, porcelæn eller en kombination af begge dele, som bruges til at reparere en beskadiget tand. Det kan fx være, hvis tanden er knækket, hvis den er i risiko for at knække på grund af en for stor fyldning eller hvis tanden er blevet svag efter en rodbehandling.

Den nye tandkrone sørger for at tanden igen kan bruges til at tygge og bide med, og at den er pæn at se på. Den styrker tanden og sikrer, at den ikke knækker. Hvis du har en enkelt tand, der skal repareres, er det en god og holdbar løsning. Har du derimod mistet en tand, skal du have lavet et implantat eller en bro .

 

Tandkroner og tand med krone
Tandkronen sættes på en eksisterende tand.

 

Hvilke typer af kroner findes der?

En krone kan være fremstillet af porcelæn, guld eller en kombination af metal og porcelæn – metalkeramikkroner (MK-kroner). Porcelænskroner og metalkeramikkroner ligner naturlige tænder, men er ikke helt så stærke som guldkroner, der er de bedste til kindtænder.

Metalkeramikkroner består af en inderkrone af guld, hvorpå der er brændt tandfarvet porcelæn. I dag er det meget almindeligt at bruge metalkeramiske kroner, som kan bruges på næsten alle tænder og har en god, lang holdbarhed.

Der er også kommet nye, stærke keramiske materialer på markedet, som både er utroligt holdbare, og som kosmetisk bliver meget smukke og ligner naturlige tænder. Hos Dentalklinikken laver vi keramiske tandkroner af bl.a. Zirkonium og E-max. Tandkronerne bliver lavet på vores eget laboratorium, og vi kan derfor lave din nye krone på få arbejdsdage.

 

Sådan monteres kronen

Tanden slibes til, så kronen sættes på. Hvis der er behov for rodbehandling , vil tandlægen rodbehandle, inden tanden slibes til. Hvis tanden er for beskadiget til at kronen kan sættes fast, kan tandlægen sætte en stift i roden, som kronen kan sættes fast på.

Herefter tager tandlægen et grundigt aftryk af dine tænder, som sendes til laboratoriet, hvor tandteknikeren vil støbe en krone, som passer til dine eksisterende tænder og dit sammenbid, og som føles naturligt. Kronens farve tilpasses også, så den matcher dine egne tænders farve.

Mens den nye tandkrone produceres på laboratoriet, får du en midlertidig krone, som beskytter tanden. Afhængig af, hvilken tandkrone, du skal have lavet, kan der gå op til to uger, før den nye tand er produceret.

 

Præparering af tandkrone
Præparering af tandkrone.

 

Danskproducerede tandkroner

Dentalklinikken har sit eget dentallaboratorium. Det betyder, at vi kan producere tandkroner i de nyeste materialer og af den allerbedste kvalitet. Til sammenligning bliver billige tandkroner ofte produceret i østen. De er som regel af en ringere kvalitet og med en længere leveringstid på omkring 14 dage.

Altid billige tandkroner

Billige kvalitetskroner

Inkl. præparation og provisorie

  • Fuldkeramisk 4.500,-
  • Fuldkeramisk med påbrændt porcelæn 6.000,-
  • Højæstetisk fortandskrone 6.500,-
  • Metalkeramisk (MK) 5.500,-
  • Guld 6.800,-

På vores eget laboratorium producerer vi tandkroner af høj kvalitet, som giver utroligt stærke og naturtro tandkroner. Vi laver hurtigt din nye krone – til en rigtig god pris.

Skal Danmarks førende specialister lave din tandkrone?

Dentalklinikken er det oplagte valg. Vi har mange års erfaring, tæt samarbejde med tandteknikere og lave priser.

Hvis en beskadiget tand ikke kan reddes med en fyldning, kan den i stedet bevares med en krone. Ofte oplever patienter med store fyldninger eller knækkede tænder, at tanden ikke længere kan holde til en fyldning. I de tilfælde er en tandkrone den gode og holdbare løsning.


Derfor skal du vælge os:

  • Mange års erfaring og dagligt arbejde med kroner
  • Tæt samarbejde med tandtekniker sikrer det bedste resultat for dig
  • Faste lave priser

Skal du have en krone?

Overvejer du en tandkrone? Lad os rådgive dig. Vi er blandt landets mest erfarne og udfører behandlinger af høj kvalitet – med garanti! Kontakt os i dag og få tid til en konsultation.


Et forsøg på at fylde en meget beskadiget tand med for eksempel en meget stor fyldning er ofte en lappeløsning, og det resulterer som regel i en knækket tand, hvilket er en meget værre situation. Derfor anbefaler vi hos Dentalklinikken en tandkrone, når det ikke længere er forsvarligt eller muligt at reparere med en fyldning. En tandkrone sættes på den eksisterende tand således at man bevarer roden og selve tanden og får en tand, der ser naturlig ud.

 

 

Hvad koster det?

Med tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” kan en ny tandkrone koste helt ned til 3.400*,- hos Dentalklinikken.

Den mest anvendte krone er en Metalkeramisk krone, da den kan anvendes på næsten alle tænder og har den længste holdbarhed.

En metalkeramisk krone koster 5.500,-

Ifølge Sundhed.dk er gennemsnitsprisen for en krone i Danmark 5.995,- Du sparer altså i forhold til gennemsnitsprisen hos danske tandlæger.

Et eksempel på en komplet behandling hos Dentalklinikken:

Behandling Pris DK Tilskud* Din pris m. tilskud
Krone (MK) 5.500 2.100 3.400
Bedøvelse x 2 750 150 600
Røntgen x 2 732 136 596
Total 6.982 2.386 4.596

*Du får tilskud hvis du er medlem af Sygesikringen Danmark. Hvis du har været medlem mindre end fem år er tilskuddet til selve kronen kun 1.200.

Denne pris er uden evt. rodbehandling og opbygning med stift.

Ekspertise: Få mere at vide om…

Hos Dentalklinikken finder du konkurrencedygtige tandlægepriser. Vi er kendt blandt vores kunder for at have lave priser, god service og meget høj faglighed.

Priseksempel

Krone (Metalkeramisk med dansk teknik)

Krone metalkeramik
kr. 5.500,-

Se vores priser .

Tandkroner

Opdateret d. af