Tandlægeskræk

Bange for at besøge tandlægen? Vi kan hjælpe!

At være bange for tandlægen er et reelt problem, der får millioner af mennesker i hele verdenen til at forsømme deres tænder

Hvis frygt eller angst forhindrer dig i at få et tandeftersyn, skal du tale med os. Vi samarbejder med dig for at sænke dit stress-niveau og beroliger dig, så du kan få den pleje, du har brug for.

Bestil tid

Tandlægeskræk - Er du bange for tandlægen?
Tandlægeskræk – Er du bange for tandlægen?

Tandlægeskræk er normalt, og vi kan hjælpe dig med at behandle den

Hvis du har tandlægeskræk og er bange for at sætte dig i tandlægestolen, er det vigtigt, at du erkender din frygt. Der er mange, der lider af tandlægeskræk. Du er ikke den eneste, og det er ikke flovt at være bange. Det vigtigste er at huske at fortælle din tandlæge, at du har tandlægeskræk.

Tandlægeskræk
Du er i trygge hænder!

 

Op mod 40% lider af en form for tandlægeskræk

Det vurderes, at op mod 40 procent af den danske befolkning lider af en type af tandlægeskræk – hele 10 procent i en alvorlig grad. Du er ikke den eneste, og det kan ses som en ganske naturlig reaktion.

De fleste vi møder har desværre udskudt tandlægebesøg for længe. De ved jo godt, at de burde tage skridtet, men angsten for tandlægebesøget holder dem tilbage. Som med så mange andre ting bliver det ikke bedre af at vente. Tag kontakt til os allerede i dag!

Hvad er folk bange for?

Vi har spurgt vores patienter, hvad der ligger til grund for tandlægeskrækken.

 1. At det gør ondt
 2. Lyden af bor og maskiner
 3. At bedøvelsen ikke er effektiv
 4. At tandlægen skal begå en fejl
 5. Den specielle duft på klinikken

Hvad gør vi hos Dentalklinikken?

Hele personalet er med til at sørge for, at du er tryg. Der er fokus på, at:

 1. Forklare hele behandlingen
 2. Løbende forklare hvad der sker
 3. Fortælle hvor lang tid de enkelte opgaver tager
 4. Give dig mulighed for pauser i behandlingen
 5. Der er roligt på klinikken og god tid til dig

Hvad kan du selv gøre?

 

Stil krav til din tandlæge

Der skal være klarhed om forløbet på tandbehandlingen, hvor du og din tandlæge i fællesskab meget klart og præcist definerer den behandling, der skal foretages. Lav præcise aftaler om, hvad der skal ske. Har du behov for at holde en pause, skal du sige det til tandlægen.

 

Orientér din tandlæge om din tandlægeskræk

Husk at orientere tandlægen om din tandlægeskræk. Derefter kan I sammen aftale en tid, hvor tandlægen har mulighed for at tilrettelægge behandlingen således, at der bliver taget hensyn til din tandlægeskræk. Der skal sættes ekstra tid af, og sættes de rigtige rammer på klinikken.

 

Vigtigt at sige fra

Når man har tandlægeskræk, er det vigtigt at signalere overfor tandlægen, når det gør ondt. Husk, at du er den eneste, der ved hvornår det gør ondt. Aftal på forhånd et tegn eller signal, du kan give til tandlægen.

 

Håndspejl

Du kan få et håndspejl af tandlægen, hvis det beroliger dig at følge med i behandlingen.

 

Selskab og gode vaner

Tag en ven eller veninde med til tandbehandlingen, hvis det gør dig mere tryg. Det er altid rart at have nogen med. Nogen man kan tale med og som kan være med til at motivere en og hjælpe med at overholde aftaler.

For at opbygge gode vaner og vedligeholde et tillidsforhold, skal du sørge for at gå hyppigt til tandlægen, helst hver 3. eller 4. måned. Overhold de aftalte tidspunkter og meld kun afbud, hvis det er absolut nødvendigt.

 

Tag skridtet i dag

Nå du læser dette, har du erkendt, at du står overfor en udfordring. Måske har du smerter, eller der er noget, som du ønsker at få tjekket. Ved at tage dig tiden til at læse dette, er du allerede kommet langt. Det næste skridt er at tage kontakt til en tandlæge og få kvalificeret rådgivning.

Ring til os på Dentalklinikken i dag og tag det næste skridt.

Tandlægeskræk?
Vores tandlæger kan hjælpe dig!

 • Smertefri behandling
 • Trygge rammer
 • Tålmodighed
 • Mange års erfaring

Bliv kontaktet

Bestil tid på en af vores klinikker eller lad os kontakte dig!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Jeg foretrækker at blive kontaktet på:

Ekspertise: Få mere at vide om…

Hos Dentalklinikken finder du konkurrencedygtige tandlægepriser. Vi er kendt blandt vores kunder for at have lave priser, god service og meget høj faglighed.

Se vores priser .

Tandlægeskræk

Opdateret d. af