Visdomstænder

Hvis den skal ud, skal den ud!

Nogle gange er du nødt til at trække en tand ud for at redde et smil

Vi gør alt hvad vi kan, for at redde hver eneste tand. Det kan f.eks. være kirurgi for at reparere tandkød, rodkanaler, kroner med mere. Men nogle gange er det bedste valg at trække tanden ud.

Fjernelse af visdomstænder er en hyppig årsag til ekstraktioner, især for teenagere og unge voksne.

Visdomstænder - hvornår skal de trækkes ud?
Visdomstand – hvornår skal den trækkes ud?

Hvad er visdomstænder?

De fleste får deres visdomstænder omkring 20-års alderen. Man kan i alt få fire visdomstænder. To i overkæben og to i underkæben.

 

Hvorfor trækkes visdomstænder ofte ud?

Hos mange er visdomstænderne enten ikke brudt ordentligt frem, eller forstyrrer nabotanden grundet manglende plads. Dette kan føre til huller eller betændelse omkring visdomstanden, hvilket er smertefuldt.

I sidste ende kan det også give caries i nabotanden.

 

Fakta om visdomstænder

De fleste mennesker har 32 tænder. Disse kan yderligere opdeles i fortænder, hjørnetænder, små kindtænder og store kindtænder. Der er 3 store kindtænder i hver side, og det er de bagerste af disse, der kaldes visdomstænder.

 

Simpel visning af tandsæt.
Visdomstændernes placering i tandsættet.

 

Ekstraktion af en visdomstand

Hvis andre løsningsmodeller er afprøvet uden held, er sidste udvej at fjerne visdomstanden. Som hovedregel er en visdomstand i overkæben lettere at fjerne end en visdomstand i underkæben.

Betændelse i en visdomstand kan gøre meget ondt, men selve fjernelsen af visdomstanden er en smertefri operation. Fjernelse af en visdomstand foregår under lokalbedøvelse ved et lille kirurgisk indgreb.

På Dentalklinikken er fjernelse af visdomstænder i over- og undermunden noget, som vi udfører ofte. Vi kan derfor rådgive og hjælpe med at finde en løsning, der er optimal for dig.

Vores tandlæger kan hjælpe dig!

  • Smertefri behandling
  • Mange års erfaring
  • Vejledning ift. behandling og priser
  • Faste lave priser

Bliv ringet op

Bestil tid på en af vores klinikker eller lad os ringe dig op!

Få mere at vide om…

Hos Dentalklinikken finder du konkurrencedygtige tandlægepriser. Vi er kendt blandt vores kunder for at have lave priser, god service og meget høj faglighed.

Priseksempel

Visdomstand (Operativ fjernelse af visdomstænder)

Visdomstand
fra kr. 510,-

Se vores priser .

Visdomstand

Opdateret d. af