Tandpleje

Pas på bisserne.
De skal holde hele livet!

For at bevare sunde og stærke tænder i lang tid, er det vigtigt med effektiv tandpleje og sund mundhygiejne

Bestil tid7022 3530

Tandpleje hos Dentalklinikken
Tandpleje hos Dentalklinikken

Plej dine tænder – de skal holde hele livet!
Med effektiv tandpleje, kan du selv gøre rigtigt meget for dine tænder og din mundhygiejne

For at bevare sunde og stærke tænder i lang tid, er det vigtigt med en sund mundhygiejne. Grundig tandbørstning, brugen af tandtråd og tandpasta med fluor samt regelmæssige eftersyn hos tandlægen er alle effektive elementer i god tandpleje, og vil sikre, at dine tænder forbliver sunde.

 

Tandbørstning

Børst tænder 2 gange om dagen

En grundig tandbørstning er vigtig for at holde dine tænder sunde, og du skal sørge for at børste tænder mindst to gange om dagen. Du bør børste tænderne i mindst 2 minutter for at sikre, at alle madrester og plak fjernes. En tandbørstning bør dog ikke foregå lige efter at have drukket eller spist noget syrligt, da det vil være lig med, at emaljen på tænderne slibes yderligere ned.

Det er vigtigt at du bruger en god tandbørste, og det anbefales, at du bruger en blød børste. Det er en god ide at skifte tandbørste ca. hver 8. uge, ellers mister den sin effekt. Vi kan også anbefale at benytte en el-tandbørste, da den er mere grundig end en manuel.

 

Tandtråd

Husk at bruge tandtråd

Tandtråd er et vigtigt element i effektiv tandpleje for at bevare en god mundhygiejne. Desværre glemmer eller overser mange tandtråden. Grunden til at tandtråden er vigtig, er fordi området mellem tænderne er besværligt at nå ind til og rengøre med en tandbørste.

Det anbefales, at du bruger tandtråd efter tandbørstning mindst to gange om ugen.

Det er oftest i tændernes mellemrum at bakterierne får fæste, og dette fører frem til starten af diverse tandsygdomme, herunder paradentose eller caries. Men regelmæssig brug af tandtråd kan komme dette til livs.

 

Sukker

Undgå for meget sukker

Vi ved det jo godt. Karius og Baktus har forklaret os det som små, og vi har også hørt det hos tandlægen. Undgå sukker! Men det kan vi jo ikke helt vel? Men vi kan forsøge at begrænse det.

Vidste du, at der er mere sukker i juice end i sodavand? Et godt råd kan være, at skylle munden i et godt glas vand efter man har drukket noget sukkerholdigt.

 

Mundskyl

Mundskyl er ikke til raske mennesker

Tandlægeforeningen anbefaler efter ny forskning, at man undlader at bruge mundskyl. Der er en relativt lille effekt og ved daglig brug af mundskyl, risikerer man at blive resistent. I det tilfælde får du sværere ved at bekæmpe infektioner i mundhulen eller andre steder i kroppen.

Tandlægeforeningen anbefaler i stedet, at man har en grundig tandbørstning og regelmæssig brug af tandtråd.

 

Tandlægen

Husk de regelmæssige eftersyn hos tandlægen

Grundig tandbørstning og jævnlig brug af tandtråd samt regelmæssige eftersyn hos tandlægen sikrer, at dine tænder er stærke og sunde.


Læs mere om hvorfor god tandhygiejne er vigtig hos Tandlægeforeningen.

5 vigtige

Gode råd til tandpleje
 1. Tandbørstning


  Børst dine tænder mindst 2 gange om dagen (og børst dem i mindst 2 minutter hver gang).

 2. Brug tandtråd

  Det anbefales, at du bruger tandtråd efter tandbørstning mindst to gange om ugen.

 3. Undgå sukker

  Undgå for meget sukker. Skyl munden grundigt i vand efter indtagelse af noget sukkerholdigt.

 4. Brug ikke mundskyl

  Tandlægeforeningen anbefaler grundig tandbørstning og regelmæssig brug af tandtråd.

 5. Husk tandlægen

  Grundig tandbørstning og jævnlig brug af tandtråd samt regelmæssige eftersyn hos tandlægen sikrer, at dine tænder er stærke og sunde.

Spørg din tandlæge

Din tandlæge kan give dig gode råd til at passe på dine tænder. Vi oplever folk i alle aldersgrupper, der har brug for at få genopfrisket, hvordan man mest effektivt børster tænder eller bruger tandtråd.

Bestil tid Ring 7022 3530

Bliv ringet op

Bestil tid på en af vores klinikker eller lad os ringe dig op!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Jeg foretrækker at blive kontaktet på:

Ekspertise: Få mere at vide om…

Hos Dentalklinikken finder du konkurrencedygtige tandlægepriser. Vi er kendt blandt vores kunder for at have lave priser, god service og meget høj faglighed.

Se vores priser .

Tandpleje

Opdateret d. af