Coronavirus

Ny coronavirus 2020

COVID-19-Information


Vi har stadig åbent – og vi passer godt på dig!

Opdateret 5. januar 2021

Vi har fortsat helt åbent
Tandlægeklinikker i Danmark følger omfattende infektionshygiejniske retningslinjer udstedt af Sundhedsstyrelsen og Statens Seruminstitut.

Tandlæger er derfor IKKE omfattet af den seneste nedlukning den 5. januar 2021.

Dentalklinikken følger alle retningslinker med afstand og særligt udvidede forholdsregler, der tillader sikker behandling uden risiko for dig som patient og vores personale. Du kan derfor trygt komme til behandling hos Dentalklinikken og samtidig følge anbefalingerne fra både Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

Såfremt du indenfor de seneste 48 timer har haft symptomer på COVID-19, såsom feber, hoste eller påvirket almentilstand, bedes du venligst melde afbud hurtigst muligt.

Du kan trygt komme på vores klinikker
Det er vores vigtigste opgave at passe godt på vores patienter og vores personale, og derfor tager vi alle forholdsregler for at forhindre smitte. Det kan du læse mere om her på siden. Hvis du har spørgsmål, er du altid meget velkommen til at ringe til os.

Hygiejne og sikkerhed
Der er fortsat særlige krav til sikkerhed og hygiejne på klinikkerne. Vi følger de nationale infektionshygiejniske retningslinjer (NIR).

I overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer udfører vi ekstra grundig rengøring mellem hver patient og sørger for grundig udluftning. Vores personale bærer forklæde, maske og visir for at beskytte mod smitte.

I venteværelset er der opstillet håndsprit, og vi har sørget for at der er større afstand mellem patienterne. For at have færrest muligt patienter i venteværelset, er det vigtigt at du møder præcis til din aftalte tid, så vi undgår forsinkelser. Vi beder dig også om ikke at tage en ledsager med til tandlægen.

Når du skal til tandlægen: Brug mundbind/visir, sprit hænderne og mød op alene
Hos tandlægen skal du bære mundbind eller visir, når du opholder dig i venteværelset og reception. Vi beder dig om at spritte hænderne godt af, når du ankommer til klinikken. For at vi kan holde god afstand, er det vigtigt, at du ikke tager en ledsager med.

Sådan bestiller du tid
Du bestiller tid som normalt ved at ringe til os eller booke en tid gennem online booking på hjemmesiden. Det er ikke tilladt at møde op uden at have bestilt tid i forvejen.

Er du i risikogruppen?
Vi vurderer altid, om det er forsvarligt at kalde dig ind til behandling. Hygiejne og sikkerhed er meget høj, men ud fra et forsigtighedsprincip vil vi tage særlige hensyn til patienter i risikogruppen.

Du kan finde listen over risikopatienter længere nede på siden.

Covid-19 symptomer
Har du symptomer på COVID-19, må du under ingen omstændigheder møde op til behandling. Vi modtager mange risikopatienter som kan blive alvorligt syge, hvis de bliver smittet. Har du symptomer på COVID-19 og akut behov for tandlæge, skal du kontakte din egen læge for at blive henvist til behandling hos en tandlæge på hospitalet.

Er du i tvivl, er du velkommen til at ringe til din lokale klinik for hjælp og vejledning.

 


RISIKOGRUPPER FOR COVID-19

Ældre over 65 (især over 80 år)

Personer med følgende kroniske sygdomme:

 • Hjertekarsygdom (gælder ikke velbehandlet forhøjet blodtryk)
 • Lungesygdom (gælder ikke mild og velbehandlet astma)
 • Kronisk nyresygdom med nedsat nyrefunktion
 • Kronisk leversygdom
 • Diabetes type 1 og 2, især hvis man har følgevirkninger
 • Muskelsygdomme og neuromuskulære sygdomme, hvor man har nedsat hostekraft eller svært ved at komme af slim fra luftvejene
 • Svær overvægt med BMI over 35-40 afhængig af, om man har andre risikofaktorer også
 • Særlige blodsygdomme, hvor der vurderes at være øget risiko for komplikationer

Personer med nedsat immunforsvar som følge af:

 • Blodsygdomme
 • Organtransplantation
 • Immunhæmmende behandling, herunder kemoterapi eller strålebehandling som led i behandling af kræft
 • HIV-infektion med svær påvirkning af immunsystemet
 • Børn med kronisk sygdom (som ovenfor) eller som har følgetilstande efter at være født for tidligt

  Gravide og kvinder op til to uger efter fødsel (ud fra et forsigtighedsprincip)

Dentalklinikken

Opdateret d. af
Dentalklinikken Dentalklinikken
×
Menu